Friday, October 14, 2011

Правила (нова верзија)

Правила:


  • Како прво прочитајте го ова. Нашата страна е создадена за математички задачи и за ништо друго. Може да има само задачи од категоријата математика. Не се дозволени раскази и реченици како: Ана и Вања се бркаат. 
  • Второ, вовед како да почнете да го читате нашиот блог. Ако имате гугл профил (Google Account) кликнете на копчето Следи го овој сајт (Follow this site), не е задолжително но сепак ние сакаме да видиме колку фанови и следачи имаме. Ако немате гугл профил не е проблем, пак можете да ги читате задачите.
  • Трето, однесување во сајтов. Има многу луѓе што се навредуваат. Во нашиот блог нема навредување. Сите коментари, е-маили и слично ке бидат избришани. Во блогов се добредојдени обожаватели на математиката, па дури и тие кој не се обожаватели на математиката кој ја мразат математиката. Луѓето што сакаат да вежбаат исто така се добредојдени. 
  • Четврто, информации за контакт. Вие сте во потреба да ни пратите пофалба, поплака, задача или само сакате да контактирате со нас? Или пак можеби грешка наша. Ако не исконтактирате ке ни биде драго што откривте наша грешка или пак друго што ни кажавте. Нашиот е-маил е matematickizadaci@hotmail.com. Ако не преку е-маил може преку коментар или слично.
  • Петто,предложување задача. Вие сакате да предложите задача? Може преку нашиот е-маил или преку коментар. При предложување задача текстот да биде без навреди и слични нешта. Грешните задачи ке бидат игнорирани, а точните ке бидат прифатени и објавени на нашиот сајт и во нашето онлине списание.

No comments:

Post a Comment